BW-Haber/Rastatt
Rastatt kentinde Eğitim Gönüllüleri toplandı.Karlsruhe Eğitim Ataşeliği tarafından düzenlenen toplantıya, Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı katıldı. Toplantıda Türkçe Eğitim ve genel olarak gençlerin mesleki eğitimi ve üniversite eğitimi konusunda yapılabilecek çalışmalar ele alındı. Gürkan Avcı, Rastatt kentinde Türk ve Türk kökenli sayısının diğer bölgelere göre çok daha fazla olduğunu ancak Türkçe derslerinde bu sayının yakalanamadığını söyledi. Avcı, Almanya’da en büyük sıkıntının eğitim olduğunun altını çizerek, toplamdaki 180 öğretmen ile Türkçe ve Türk Kültürü derslerinin yürütüldüğünü sayıdaki artışın niteliğede yansıdığını söyledi.
Gençlerimiz İyi Yerlere Gelebilmeli
Gürkan Avcı ”Ataşelik olarak Türkçe ve Türk Kültürü dersleri yanı sıra mesleki alanda gençlerimizin gelişimi, tercihleri ve daha iyi meslek alanlarına ilgi duymaları, yine ihtiyaç duyulan mesleklerinde tercih edilmesini sağlamakta bizim görevimiz. Almanya’da 70 yıldır bulunan bir milletin üyelerinin üniversite eğitimi almaları bizim ana gayemiz. Hatta buradan doktora yapmaları ve Almanya’da en iyi yerlere gelmeleri için aileler ile ortak çalışmalıyız. Buraya yine ülkemizden gelen öğrencilerin işlemlerinin takibi ve diğer konularda onlara yardımcı çalışmalarımız var. Yine malumunuz geçtiğimiz senelerde düzenlediğimiz Türk Tatlı yarışmaları, spor çalışmaları, Türk müziği konusunda sosyal ve kültürel çalışmalarımızla toplum kültür hayatına olumlu katkılarımız oldu.” dedi.
Avcı, Almanya’da yaşayan vatandaş ve soydaşlarımızın hassaten çocuk ve gençlerimizin diline, kültürüne, öz değerlerine bağlı kalarak, özellikle üniversite eğitimine ciddiyetle önem vererek Almanya’daki dil, kültür ve sistemik değerlerine entegre olması daha nitelikli ve sağlıklı olacağını, bu hedef hepimizin müşterek hedefi olması gerektiğini ve bu hedef birliği her iki ülke açısından geleceğe umutla bakıldığının altını çizdi.
Rastatt Türk Okul Aile Birliğini Destekleyin
Gürkan Avcı Rastatt Okul Aile Birliğine destek verilmesini isteyerek, DİTİB Rastatt ve Rastatt Türk Okul Aile Birliğinin ortak çalışması gerektiğini, her iki güzide kuruluşunda önemli olduğunu söyledi. Avcı, ” Rastatt ve çevresinde bulunan tüm derneklerimizin bu çalışmaya katılması gerekir.” diyerek, Rastatt’ta faaliyet gösteren dernekleri eğitime destek vermeye davet etti.
Rastatt DİTİB Cami Başkanı Sebahattin Yaman, eğitim konusunda Rastatt Türk Okul Aile Birliğine tam desteğin sunulacağını, Türkçe ve Türk Kültürü Dersi Öğrtemenleri ile ile lkoordinasyon içinde birlikte çalışacaklarını ifade etti.
Gernsbach Türk Okul Aile Birlği başkanı ismail Yaşar, Rastatt kenti ile coğrafi yakınlıktan da dolayı ortak faaliyetlerin düzenleneceği, her iki OAB ninde yardım kurslarını birlikte düzenleyebileceklerini söyledi.
Prof. Dr. İsmail Kaşıkçı, yaptığı konuşmada Rastatt Okul Aile Birliğinin mutlaka toplumun geneline hitap edecek bir örgütlenmeye giderek, Alman makamları ile iyi ilişkiler kurması gerektiğini söyledi. İsmail Kaşıkçı 2000 li yıllardan sonra OAB lerinin zayıflamasına dikkat çekti.
Katılımcılar eğitime en büyük desteğin aileden geleceğini söylerken, Karlsruhe Eğitim Ataşesi gürkan Avcı, okul başarılarının artırılması amacıyla , Okul Yardım Kurslarının yaygınlaştıracağını söyleyerek OAB nin ihtiyaçlarının Ataşeliğe iletilmesini istedi.
Rastatt Türk Okul Aile Birliği Başkanı Reyhan Gökçe yapılacak yeni düzenlemeler ile Rastatt gibi Türk nüfusunun yoğun olduğu bir yerde vatandaşlarımıza daha iyi kaliteli hizmet götürülmesi gereğinin altını çizerek, eğtim gönüllülerini desteğe davet etti.
Rastatt Kentinde Eğitim Konuşuldu
Tools
Typography
- Font Size
- Default
- Reading Mode